maanantai 5. marraskuuta 2018

Esittelyssä Jethro

Tulevan pentueen iskäkoira Jethrosta muutama sananen, muutama upea kuva ja reenivideoita. Ulla-Maj on aktiivisesti reenaillut koko syksyn ja työstänyt sekä tottista että maastohommia eteenpäin. Ensi kaudella on suunnitelmissa eteneminen aina sinne jälkikolmoseen asti.
Jethro on kyllä omaan makuuni briardyksilö, keskikokoa pienempi uros, jolla on hurja saalisvietti ja taistelutahto. Se menee vaikka takaperin puuhun saadakseen narupallonsa 😃 Koulutettavuutta ja viettikestävyyttä löytyy ja koska koira saalisviettisenä helposti nousee kierroksille, on myös hallinnan ja maltin reenaaminen tuttua tälle parille.
Ulkomuodollisesti arvioiden Jethro on suht maalaismainen briarduros, jolla on vahva turkki (paljon karvaa) erittäin tummat silmät ja täysi hampaisto hyvällä saksipurennalla. Se on vankkarunkoinen, luustoltaan keskivahva uros. Turkin karkeutta ja lämpimämpää fawnväriä sille toivoisin mutta kaikkea ei voi saada. Turkin väri ja koostumus(laatu) on koko ajan parantunut, huomioiden että Jethro ei ole vielä täyttänyt kolmea vuotta.
Jethro pienenä uroksena (63cm) ei ole mikään suuri showvoittaja saatikka kiihtyvänä poikana mikään niin helppo esitettäväkään kehissä. Omimmillaan tämä vauhdikas briardpoika on pk-hommissa ja hyvä niin 😍


Tietenkin toivon että Jethro juurikin em luonneominaisuuksillaan paikkaisi Rillan puutteita ja pennuista tulisi sopivasti molemmilta vanhemmilta perittyjen ominaisuuksien keskivertoyksilöitä. Vaan eihän se niin monestikaan mene, esim koon suhteen olen huomannut että käyttämällä pienelle isoa saat sekä pieniä ja isoja ja ehkä jokusen siitä väliltä (ihanne). Onneksi briardpentujen kyselijöissä ja ottajissakin on variaatiota, löytynee kodit niille vauhtiveikoille ja samoin niille rauhallisimmille kavereille.
Vaikka Jethro reeneissä ja ulkoillessa on varsinainen vauhtiveikko, on se kotona sisällä leppoisa kaveri, joka esittelee pehmolelukokoelmaansa häntä heiluen. Jethron lisäksi perheessä on 12-vuotias käppänäuros Rolle, jonka kanssa Jethrolla on mutkattomat isoveli/pikkuveli välit.
Hauska sattuma oli kun entinen reenikaverini Satumarja oli nähnyt Jethron ja Ulla-Majn Vaasassa Esa Tapion tottiskoulutuksessa. Satu viestitteli kuinka huikea powerjätkä tämä Jethro olikaan ja hälle oli tullut ihan minun edesmennyt Salli mieleen, samanlaisia pallohulluja voimakkaasti työskenteleviä molemmat. Arvaatte kuinka minun sydän läikähti..💖
Pentuvarauksia otetaan vielä vastaan 😉

Jethron kuvat (c) Janne Mäkelä

1 kommentti:

Tiia kirjoitti...

Näistä on tultava päteviä lapsia, jotka vallottaa kanssatreenaajien sydämet <3 Paljon samoja ominaisuuksia mihin Seelan myötä oon rodussa tykästynyt - ja toivottavasti tulevaisuudessakin on tämmöisiä tarjolla <3