torstai 29. marraskuuta 2018

J-kvartetti

Rillan toinen pentue on syntynyt. Tällä kertaa pentulaatikossa tuhisee ponteva nelikko - kolme urosta ja yksi narttu. Valitettavasti viimeisenä syntynyt narttupentu syntyi kuolleena. Se eteni synnytyskanavassa niska edellä ja hitaasti heikkenevin supistuksin. Lopulta ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ajaa eläinlääkärille hakemaan oksitosiiniapua ja onneksi pentu saatiin ulos normaalia kautta eikä tarvinnut turvautua sektioon.
Rillan synnytykset noudattavat samaa kaavaa, pitkä avautuminen ja pitkä ponnistusvaihe. Todennäköisesti pentujen suuri koko hidastaa synnytystä, emä joutuu koville pukertaessaan yli 500 grammaisia pentuja ulos.
Viimeksi R-pentueessa (7 kpl) pennut olivat lähes yhtä isoja 480-540g. Nyt kaikki neljä (ja kuolleena syntynyt viideskin) olivat painoltaan 520-550g. Näiden tuoreiden J-pentujen synnytys oli vielä pitempi ja hankalampi. Luulen että Rillan ikä (7,5v) ja venynyt kohtu vaikeuttivat urakkaa.


Kaikki pennut ovat varattuja. Narttupentuja ei harmittavasti riittänyt kaikille halukkaille. Viime aikoina Suomeen on syntynyt paljon urospentuja, joten mekin jatkamme tätä poikabuumia 😍


Pennut saavat isä Jethron mukaan J-alkuiset nimet, joten meillä on taas talossa J-pentue (viimeksi vuonna 2006 Zhamanen J-pentue).

Pojat pötköllään massujen vieressä :)

Lämpöä ja turvaa 3 vrk iässä

Maman koipi tyynynä

Koetan päivittää blogia viikottain kuvin, kertomuksin ja videoin. Nappailen kuvia pennuista päivittäin ja Raisa on taas luvannut kuvata 4-7 - viikkois potretit. Vielä näissä ei ole paljon kuvattavaa, pikku marsuja koko joukko mutta jo parin viikon kuluttua ja edelleen kohti joulua mentäessä pennut vaan söpöstyvät ja sitten saa tulla kyläilemään ja pusuttelemaan 😍

Ei kommentteja: