sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Possut 2-viikkoisia

Tämä nykyinen J-pentue eli possukvartetti on kyllä kasvukäyriltään (painoiltaan) isoin mulla ikinä. Isoja olivat syntyessään ja sama kasvutahti jatkuu edelleen. Rillalla riittää hyvin maitoa neljälle possulleen ja aluksi piti oikein miettiä kuinka isosti uskallan emää ruokkia. Yliruokinnalla saat helposti pennut ripulille ja emälle nisätulehduksen. Kiihkein kasvu on toki edessä 3:sta viikosta eteenpäin, joten silloin taas arvioidaan ruokintaa (määrää) uudelleen.

Jiit 2vk

pojat - ruskea ja oranssi

Hyvin tasainen on tämä pentue. Yksikään ei erotu joukosta isoimpana tai pienimpänä. Painossa pienet erot ovat havaittavissa mutta silmämääräisesti ei. Viimeksi R-pentueessa meillä oli yksi jättiläinen, piparkakkupoika Nitro ja kaksi pienempää pinkkityttö ja mustapoika eli Ruu ja Peikko. Nooh...eivät ole kaksi em mitään pieniä enään eikä kyllä Nitrokaan 😂

Roosa tyttö 2vk

Sininen poika 2vk

Oranssi poika 2vk

Ruskea poika 2vk

Jiipojista sinisellä ja oranssilla on upeat mustat kokonaama maskit, ruskealla pojalla ja roosatytöllä on ns.tavalliset maskit (kuten monilla minun kasvateilla). Kaikilla on navat kuivuneet olemattomiin ja kaksoiskannukset kynsineen löytyvät jokaiselta. Ensimmäinen manikyyrikin on takana - olipas se helppoa vain neljälle pennulle!
Silmät ovat auenneet kaikilla neljällä, tuskin ne paljon näkee vielä hieman sumeilla silmillään. Seuraavan viikon aikana tapahtuu paljon kehitystä, korvat aukeavat ja jalat löytyvät, tähän astisen hoipertelun sijaan jalat alkavat kantamaan ja liikkuminen tuo aistien lisäksi pennuille ihan uuden ulottuvuuden. Pentulaatikon laajennus on edessä...kompostiverkkopalat on kaivettava esille.

äitin suosikki...

Oranssi poika - mammanpoika ;)

ruskea rötköttää..

Mutta ei ihan vielä..olkaa vielä hetkisen ihania vauvakoiria, niin helppoja pikkupossuja 😗

Ei kommentteja: