keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

The Big Mama

Senna on ollut meillä mammalomalla viime perjantaista asti. Kävimme koko lauman kokoonpanolla hakemassa matamin Oulusta. Eipä voisi helpommin sujua tämä laumottuminen, Gipsy ja Rasta ottivat Sennan heti omaan porukkaan ja yhteiselo on ollut alusta alkaen sopuisaa ja mutkatonta. Sennalle meän pikku mökki pihapiireineen ja lenkkipolkuineen oli jo tuttu huhtikuiselta lemmenlomalta, joten tänne se asettui kuin kotiinsa.

Mamma ja tukijoukot

Mama to be portailla tarkkailemassa

Keppihippasilla

Aluksi tuntui että onpas se valtava - paksu kuin elefantti! Nyt kun se on pyörinyt tässä jaloissa, ei se enään niin mahdottoman paksulta vaikutakaan - silmä on vissiin tottunut sen lyllerykseen ison mahansa kanssa. ;-)
Tänään on tiineyden 58vrk jos lasketaan ensimmäisestä astumisesta, vielä neito on rauhallinen enkä uskoisi synnytyksen käynnistyvän ihan lähipäivinä. Huomenna alan mittailemaan lämpöjä, aamua iltaa. Jos vaikka sais lämpöpiikin kiinni, Gipsyn synnytyksen aikoihin en saanut eli se maaginen lämmönlasku jäi huomaamatta/mittaamatta. Onneksi avautumisvaiheen voi huomioida muutenkin, ainakin Gipillä se oli pitkä, varmaan 36 tuntia se petasi ja läähätti, tunki itseään sängyn alle ja oli levoton. Jännä nähdä onko synnytyksen käynnistyminen ja itse synnytys samanlainen tyttärellä kuin oli äidillä...toivotaan ainakin - silloin kaikki sujuisi hienosti ja onnellisesti loppuun asti.

Senna 54vrk:n komeudessaan

Senna on kaikessa pyöreydessään upean näköinen. Se ei ole koskaan näyttänyt näin kauniilta! Kyllä se raskaus vaan toisia pukee! ;-)
Olen sihtaillut sitä kameralla harva se päivä  ja Terhi tuumas että pitää ottaa näitä kuvia mukaan tuomareille näyttelykehään - tyyliin 'on se ainakin joskus ollut kaunis ja upeassa massassa!'

57 vrk takana

Aurinkokylpyä 58vrk

Levollisin mielin suuntaamme kohti viikonloppua ja loppuhuipennusta, itse laskeskelin että la-ti välisenä aikana pennut syntyisivät. Lupaan päivittää blogia ja varsinkin facebookia ahkerasti synnytyksen käynnistyttyä. Toivotaan mammakoiralle voimia loppurutistukseen eikä ne voimat kasvattajallekaan pahitteeksi ole. :)

4 kommenttia:

Minna T kirjoitti...

Hei! Voi miten upealta tuleva mamma näyttää!!! Kerta kaikkiaan!
On näitä kuvia odotettukin! Etenkin tuommoista röllötissikuvaa, mikä on tuossa viimeisenä ;)Ja miten topakkoina tukijoukotkin siellä töröttävät... Ei tule Sennasta yh-äitiä... :-)
Jospa se suuri päivä olisi teilläkin sunnuntai!! Ja jospa minäkään en jäisi uutisilta paitsioon...
Onnenhalaus Sennalle! Pyöräytähän Minnalle monta peikkotyttöä!!!

Anonyymi kirjoitti...

Oih, kuinka kauniilta Senna näyttääkään <3 Kaunis mamma on ja varmasti tulee kauniita sekä komeita kavereita maailmaan. Voimia synntykseen Sennalle ja Minnalle :)

t. Marjo

ps. Aiempi poistettu kommentti oli minun, mutta olipa aivan outo nimi, joka tuon allekirjoitti, joten siksi poistin sen ja laitoin uudestaan :)

Hippijengi kirjoitti...

Joo, Gipillä, Rastalla ja Sennalla on YYA-sopimus..tuleville pennuille löytyy takuuvarmasti pyllyn putsaus ja leikitysapua!

Bemary kirjoitti...

Olipa mahtavaa löytää blogi briardeista! Meillä oli tuossa yli vuosikymmen sitten yksi mokoma, joten siitähän tuo alkujaan johtuupi, että aina ilahduttaa nähdä vilauskin vastaavista karvaturreista.:)