keskiviikko 26. elokuuta 2015

Pk-rotumestikset

Lapuan koiraharrastajat harjoittelivat ensi vuoden PK SM:iä varten järjestämällä useamman lajin 5-rotumestaruuskokeet mudeille, briardeille, bouviereille, beauceroneille ja valkoisillepaimenkoirille. Osallistujia näistä pk-rotukirjon marginaaliroduista tais olla yhteensä 37 koirakkoa.
Minun kasvateista mestiskokeeseen osallistuivat Rilla erikoisjäljelle ja Sinko ja Zelda hakuun. Kaikki kolme lajeissaan ensikertalaisia.
Varhain lauantaiaamuna ajelimme Jennan kanssa Oulusta Lapualle. Sopivasti ehdimme klo 9 mennessä ja siten seuraamaan haku1:n tottiksia. Ekassa suoritusparissa olivatkin peräkkäiset numerot arponeet Outi ja Riina. Molemmat koirakot esittivät iloista työskentelyä eikä ohjaajien jännitys ainakaan kentän laidalle näkynyt. Sinko esitti upeaa seuraamista ja keskittymistä kauttalinjan, joten Sinkolle ja Outille kalliin hyppynoudon 'nollauksesta' huolimatta 73p ja mahdollisuudet koulariin säilyivät. Zeldan kalliimpina virheinä toistuivat noudoissa huonot palautukset ja lopulta A-esteellä kapula jäi täysin palauttamatta. Zeldan ja Riinan pisteet 59p eivät enään mahdollistaneet tulosta, mutta maastosuorituksiin kokemusta hakemaan läksivät tietenkin.

Boreabrie kaksikko ekassa tottisparissa

Sinko seuraa :)

Sinko noutaa
(c) Minna Saarimaa

Zelda seuraa :)
(c) Minna Saarimaa

Zeldan liikkestä istuminen
(c) Minna Saarimaa

Zeldan probleema?? ai tuostako vielä yli?
Tytöt tuomiolla (Riinan sanoin..) :D
(c) Minna Saarimaa

Pitkin päivää maastosta tippui kivoja uutisia, esineruudusta Sinkolle lähes täydet 29p. Zeldakin oli työskennellyt koko käytettävän ajan 5min mutta esine jäi lopulta tuomatta. Henkilöhausta Sinko nosti hienosti vaadittavat kaksi ukkoa ja sai hyvät työskentelypisteet joten hausta 165p. Zelda haukkui komeasti yhden ukon ylös, mutta aika loppui kesken eikä toista ehtinyt ilmaisemaan. Zeldan hakupisteet 96p.
Sinkolle ja Outille komea 2-tulos 267p ja koulutustunnus HK1 sij. 2/5. ja päivän päätteeksi rotumestaruus RM1. Onnea!!

Haku 1 palkitut, mukana mm Satumarja & Oodi valkkareiden RM1

Outi & Sinko RM1-parimme

Meillä Rillan kanssa työrupeama vasta alkoi iltapäivän helteisillä pelloilla. Saimme arvonnassa jäljen nro 3. Jälkipohja osoittaui kovaksi savimaaksi, jossa kuitenkin kasvoi ihan reilusti 10-20cm heinää. Rilla lähti paalulta varmaan tapaansa, tarkisteli ekan suoran puolivälissä alustan vaihduttua savelle ja traktorin urille (vieressä oli lato, jonka edestä jälki kulki lähes paljaalla savella). Ladon jälkeen tulikin ensimmäinen kulma, jonka Rilla ajoi erinomaisesti. Seuraavan suoran ja toisen kulman se selvitti hyvin, mutta kolmannella suoralla ollutta esinettä ei ilmaissut :(. Kolmannen kulman jälkeen alkoi pyöriminen ja Rilla veti viistoon oikealle nostaen kuonoa useaan otteeseen. Tässäkin kohtaa pohja oli kovaa savea ja traktorin uria, joten epäilimme sen saaneen hajun tuoreemmasta harhajäljestä ja tarttuneen siihen. No yhtäkaikki, koira eteni yli 10m liinan verran ulos jäljeltä joten peli poikki ja siihen mennessä ansaittuja pisteitä ja arvostelua kuuntelemaan. Meille siis 35p eikä tietenkään tulosta.
Hyvää oli Rillan halu jäljestää ja kulmatyöskentely. Huonoa esineen ilmaisematta jättäminen ja toki kuonon nostelu ja lopulta harhautuminen jäljeltä. Reenit jatkuvat, ohjelmaan on kirjattu vieraan tekemät jäljet, vieraat esineet sekä tarkkuuden lisääminen. Meille tänä kesänä ilmaantunut kuonon nostaminen  kesken jäljestyksen on merkki liian helpoista harjoituksista pitkällä heinällä, liian samoina toistuvia reenejä. Nyt siirrymme vaikeammille pohjille ja vanhempiin jälkiin.
Erikoisjälkikokeita on muutamat tänä syksynä Tornio-Oulu leveyksillä, toki koetan niistä jostain  koepaikan saada, mutta arvatenkin armoton puhelinrumba on edessä :P
Ensi vuoden 5-rotumestiksiä harkitsemme toki, ainakin jos erikoisjälki on siellä edelleen rajoittamattomana ohjelmassa. Sitä emme tässä vaiheessa tiedä löytyykö ko kokeille lopulta edes järjestäjää, toivottavasti löytyis.
Oli kiva päivä, turhan kuumaa tosin, mutta olosuhteet olivat kaikille samat. Kiitos Jennalle matkaseurasta ja navigoinnista, toivottavasti sait pk-kipinän! :)

5 kommenttia:

Outi Puotiniemi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Outi Puotiniemi kirjoitti...

Tottamooses me mennään ens vuonnaki!! Jenna ja Naavaki mukaan. On koko vuosi aikaa treenata. :)

Jenna & Naava kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jenna & Naava kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Jenna & Naava kirjoitti...

Naavaa tuskin otetaan mukaan ko meillä on nyt niin pitkä lista treenattavaa jo uusissa tokoliikkeissä ja agilityn parissa. Mutta eiköhän se seuraava hippitukka ala sitten opettelemaan minun kans pk-saloja ;)