tiistai 4. elokuuta 2015

Sommaren är kort

..det mesta regnar bort.
Ja niin on tehnyt tänä kesänä, sadetta on riittänyt, koleaa ja pilvistä ja taas vesisadetta. Semmonen viime talvikin oli, pilvinen ja lumisateinen, joten kait se vanhan kansan viisaus pitänee paikkansa - kirpakkaa pakkastalvea seuraa lämmin kesä ja vice versa.
Kesän käännyttyä elokuuksi, iskee mulle aina armoton reenipaniikki. Heinäkuun sateissa ja sääski/mäkäräisparvissa en ole viitsinyt kentille tai metsiin raahautua. Säälin koiraa ja itseäni, oikeasti.




Reenattavaa meillä kyllä riittäis. Alkukesäinen koe-kokeilu Ivalossa (pajä 2) päättyi alkumetreille, kun koira ns. lähti lapasesta tottiksen toisessa liikkeessä. Keskeytin ja päätin, että mitään koekokeiluja ei tarvita vaan kunnon häiriöreeniä ampumisineen ja henkilöryhmineen.
Rilla on viime kesän kahdessa kokeessa (BH ja pajä1) päässyt tekemään tottisvirheitä, joihin en koetilanteessa tietenkään ole päässyt puuttumaan. Se lähti molemmissa kesken seuraamisliikkeen seurustelemaan henkilöryhmän ihmisten keskelle ja sen saman se teki Ivalossakin, mutta ei päästy edes hlöryhmään asti, vaan sinne se sinkosi yleisön joukkoon heti seuraamisen ekalla suoralla. Puhtaasti sijaistoiminto ja kurittomuutta.
Nyt pitäis kaivella motivaatiota ja aikaa ajella Rovaniemelle yhteisreeneihin, saamaan sitä niin tärkeää häiriötä, kokeenomaisuutta ja tarvittaessa tiukkaa puuttumista kurittomuuteen.

Rodun pk-mestiksiin tuli ilmoittauduttua erikoisjäljelle. Reenipeltojen osalta meillä on ollut surkea kesä. Parhaat pellot käännettiin mullalle jo alkukesästä ja sitten orasvaiheessa en raaskinut mennä sinne tallaamaan. Onneksi osa lukuisista pelloistamme on heinällä ja vaikka osa on tosi pitkässä heinässä edelleen, olemme sinnikkäästi reenineet 'viidakkoheinikossa' ja harjoitelleet samalla  esineilmaisuja.
Esineillä Rillan tapa(virhe) tipahtaa makuulle vinoon istuu lujassa, esine jää kyllä etutassujen väliin, mutta kroppa kiepsahtaa vinoon. Epätoivoisesti olen sitä yrittänyt korjata reenimällä esineilmaisuja erikseen sisällä olkkarissa, pihanurmikolla jne. Näissä erillisissä pikkureeneissä tuntuu homman juju aukeavan ja suorista makuista olen päässyt ruhtinaallisesti palkkaamaan. Tosin pitkillä peltojäljillä ja siten harvempaan sijoitetuilla esineillä vanha virhe pukkaa taas pintaan, plääh.
Jatketaan reeniä..ei kait tässä muukaan auta, kauheasti painetta en hommaan haluaisi. Rilla ei ole mikään voimakas työskentelijä pellollakaan, joten paineen alla sille helposti tulee väistäminen, se siis esineen haistettua väistää ihan muualle tai palaa minun luokse ilmaisematta esinettä ollenkaan. :P

Reenikuvia ei nyt ole, mutta meän kesään kuuluu vähäisten reenien lisäksi ihania maalaismaisemia, mummolaa, sukulaisia, lapsia, koiria, saunaa ja paljua.. sinällään mukavia kesämuistoja kerättynä talven pimeyteen. :)










Tämän päivityksen kuvasato on kesä-heinäkuulta, ihanko näyttäis ettei mikään sadekesä edes ole ollut :D Niin kesäisiä ja aurinkoisia tunnelmia. :) kuka nyt sateella kehtaa kuvata tai raahata kameraa mukana :D

Ei kommentteja: