maanantai 14. syyskuuta 2015

Esinekriisi

siinä niitä, murheenkryynejä..

Erikoisjälki on haastava laji kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kun alat jotain osaa korjaamaan tuloksekkaasti niin toinen osa sitten hajoaa. Meillä on pitänyt olla suht hyvä esineilmasu, pitkin kesää Rilla on tipahdellut esineillä maahan ja vaikka joukossa on vinoja makuita kauneusvirheinä, niin se itse ilmasutapa (maahanmeno) on ollut varma. Nyt sekin on hajonnut :(
Rotumestaruuskokeiden jälkeen päätin, että pitää päästä ajamaan vieraita jälkiä ja vierailla esineillä. Ei me ihan ehditty. Enkä edes ole asian kanssa pitänyt kiirettä, kun ei ollut ollenkaan toiveita, että ylipäänsä saisimme enään koepaikkaa tälle syksylle.
Sain kuin sainkin koepaikan Muhoksen PAEJ1 kokeeseen viime lauantaille. Ja edelleen pohjalla vain niitä itse polkemiani jälkiä omilla, tosin uusilla, esineillä. Reenit menivät tietenkin hienosti, varsinkin ilmaisujen osalta ja suhteellisen rauhallisin mielin läksimme kokeeseen.
Koeolosuhteet olivat upeat verrattuna Lapuan helteisiin ja kuiviin peltoihin. Aamukasteisella n.20cm heinällä +10'c lämmössä. Ei valittamista.
Arvoin jäljen nro 4 eli viimeisenä paalulle. Rilla lähti paalulta varmanoloisesti ja ajoi ensimmäisen pitkän suoran intensiivisesti, mutta ei malttanut ilmaista ensimmäistä esinettä. Voi plääh. Kolmannella suoralla olleen toisen esineen sentäs ilmaisi, mutta ihan varovaisesti ja poikittain. Kolmannen esineen ilmaisi seisomalla, mutta en ehtinyt edetä koiran luo kun se jo jatkoi jäljestystä. :( Kulmista puolet sujui hyvin, ei poikkeamia. Mutta muutamassa kulmassa teki kyllä tarkistuksia ja niistä tuli pistemenetyksiä. Viimeisen suoran päässä viimeisellä esineellä Rilla kääntyi minua kohti ja ilmaisi siten väärään suuntaan. (Never ever tuotakaan reeneissä tehnyt). Tuomari (J.Petäjistö) oli meille huonosti esineitä ilmaiseville koirakoille tiukkana, eikä neljästä koirakosta tullut tulosta kuin yhdelle vaikka kaikki koirat ajoivat jälkensä loppuun.
Rilla sai 66p ja jäimme tuloksesta eli koularista 4 pistettä. Olihan siellä hyviäkin pätkiä eikä tulos todellakaan kaukana ole, mutta esineilmasut on vaan laitettava kuntoon ennen seuraavaa yritystä.

Reeneissä kotipellolla


Mitä kuvaat siellä - täällä on esine!Loppukausi onkin tarkoitus reeniä vaihdellen vieraan tekemiä jälkiä ja esineitä ja perusreeniä omilla esineillä ja 'omilla' jäljillä. Mulla on reenikaveripula tällä hetkellä. Raisa keskittyy Martta-flättin kanssa NOME hommiin eikä erikoisjälkeä voi laittaa polkemaan ihan ketä tahansa asiaan täysin vihkiytymätöntä. Onneksi ensi viikosta lähtien meillä molemmilla on enemmän aikaa tehdä reenijuttuja toisillemme.
Ei me Rillan kanssa olla vielä luovuttamassa. :)

Ei kommentteja: