sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Ärrät on täällä!


Rillan synnytys käynnistyi sunnuntaina 6.11 avautumisvaiheella, joka oli suvun narttujen tapaan pitkä. Sinällään ihan rauhallisesti ensikertalainen kaiken otti, läähätteli ja makoili, kävi välillä ulkona ja taas sisälle makoilemaan. Ruoka ei enään sunnuntaina maistunut lainkaan ja lämmöt kävivät alhaalla. Arvelinki että maanantaina illasta meillä rupeaa tapahtumaan.


Varsinainen synnytys alkoi maanantaina 7.11 iltapäivällä klo 17 aikaan jolloin meni vedet. Siitä tarkalleen kahden tunnin kuluttua seitsemältä syntyi ensimmäinen pentu kovan punnerruksen jälkeen. Urospentu painoi 535g, joten eipä ihme että sitä sai pungertaa maailmaan oikein pitkän kaavan mukaan. Seuraavaa pentua saatiin odotella 1,5 tuntia, jolloin syntyi taas iso poika 545g painava piparkakkupoika! Heti perään puolen tunnin kuluttua putkahti helposti ja vaivattomasti jälleen iso poika, 540g.
Hui hai...poikia rupes tippumaan, missä minun tytöt!!??
Tässä välissä Rilla lepäsi ja piti taukoa. Seuraava pentu syntyi vasta yhden jälkeen yöllä ja jälleen iso uros 540g!
Synnytys jatkui rauhalliseen tahtiin ja seuraavat supistukset nähtiin vasta kahden aikoihin ja siitä puoli tuntia myöhemmin syntyi, suorastaan luikahti maailmaan ensimmäinen narttu! 485g painava tyttö :)
Heti perään putkahti helposti seuraavakin pentu - taas poika! 500g painava 'pikkupoika' :D
Sitten taas levättiin ja imetettiin ja putsailtiin katrasta...tässä vaiheessa, monen tunnin rauhallisen odottelun ja levon jälkeen ajattelin että homma on ohitse. Käytin Rillan ulkona tarpeilla ja pesin takamuksen, vaihdoin pentulaatikkoon puhtaat aluset ja annoin emälle kermaviili-munankeltuainen-hunaja smoothien.
Vajaan tunnin Rilla siinä lepäili ja imetti pentujaan puhtaassa pesässä, kunnes huomasin että taas supistelee! Siellä on sittenkin pentu tulollaan, koska kaikki jälkeiset olivat tulleet kunkin pennun mukana syntymän yhteydessä. Eli mitään jälkeisten tyhjentämissupistuksia nämä eivät olleet. Viiden aikoihin aamulla syntyi lopulta viimeinen pentu, reipas pikkuinen tyttö 480g.
Loppusaldoksi saatiin siis 7 pentua. Viisi urosta ja kaksi narttua. Isoimmat järkäleet mitä meillä on syntynyt ja voih niin reippaita ja suloisia.


Pennut nauhaväreittäin ja syntymäjärjestyksessä:
1. vihreäturkoosi uros 535g
2. ruskea uros 'piparkakkupoika' 545g
3. sininen uros 540g
4. valkoinen uros 540g
5. punainen narttu 485g
6. musta uros 500g
7. pinkki narttu 480g



Siinä he ovat, koko katras, Boreabrie R-pentue. Pennuista oli paljon etukäteiskysyntää ja kiinnostusta ja kaikille ei valitettavasti pentua riittänyt. Nyt me Rillan kanssa keskitymme hoitamaan ja kasvattamaan ärristä isoja ja reippaita briardinalkuja. Koetan kuvata niitä ahkerasti ja naputella kuulumisia sekä tänne blogiin että facebookiin.

Ei kommentteja: