tiistai 29. marraskuuta 2016

Haukahduksia ja murinaa

Ärrät ovat ehtineet jo kolmiviikkoisiksi. Pentulaatikon laajennuksen myötä sanomalehtisisustus otettiin käyttöön. Hyvin on vessa kelvannut, märkiä sanomalehtimattoja vaihdetaan päivittäin. Helposti pentuset oppivat käymään pissalla sanomalehdellä, oma nukkumapesä halutaan pitää puhtaana ja kuivana. Kakkakasoja en ole vielä löytänyt, lienee Rilla ne siivonnut samantein pois.
Lisäruokinnan aloitin tällä viikolla. Aluksi jauhelipallot jokaiselle ja siitä hiljalleen kohti nappula-jauheliha- kermaviilimössöä. Hyvin on maistunut ja sotkukin on samannäköistä kuin aikaisemmilla pennuilla.
Kaikki ovat 'löytäneet' jalkansa ja pentulaatikossa käykin ajoittain melkoinen vilske. Samoin ollaan ihastuttu omaan ääneen, urinat, murinat ja haukahdukset säestävät pentujen kokeillessa leikkiä ja painia. Vielähän ne ovat ns.taaperoita, kaatuilevat ja ja horjuvat mennessään. Tosin siinäkin on yksilöllisiä eroja, pienempien pentujen ottaessa motoriikassa kokoajan isompia kiinni. Kohta pentulassa ei jyrääkään massa vaan ketteryys ;)


Pentueen pienimmät, musta poika ja pinkki tyttö :)

Pusu...eikö..puraisu :D

Kolmiviikkoiskuvat otin sohvalla vaaleanpunaiselle karva-alustalle pentuja vuorotellen asetellen. *Huoh* olihan onnetonta, ensinnäkin pennut olivat väsyneitä ja riiputtivat päätään tai vain makasivat, osa jopa koetti nukkua. Mitään kunnon poreerauksia ei tullut ja kun sitä itsekseen ilman avustajaa koetat kuvata niin eipä siitä mitään tule...onneksi Raisa lupasi tulla kuvaamaan seuraavat otokset.
Viimeksi, kesällä 2011 S-pentuja kuvasimme paljonkin, oli kesä ja paljon valoa ja aikaa..nyt on talvi, vähän valoa (suorastaan pimeää) ja vähemmän aikaakin. Joten sorry R-pentujen tulevat omistajat ja blogin lukijat, näistä ei ole odotettavissa samantasoista kuvasatoa kuin ässien kanssa.







Pipari ei ollut yhtään yhteistyöhaluinen :P

Ruskea poika murjottaa...


Pipari otti ja läks..




Vihreä/turkoosipojasta onnistui vain yksi kuva..
Tässä pari kuvaa vihreästä pojasta..

ja kiusanhenki tytöstä, joka on uudessa punaisessa kaulanauhassaan
kuin joulupaketti :D

Ei kommentteja: