tiistai 26. heinäkuuta 2011

Pennut maailmalle

Pennuista ensimmäiset ovat lähteneet omiin koteihinsa. Sunnuntaina heti 7 viikon ikäisenä Jennan kainalossa kohti Torniota matkasi Boreabrie Shakira, pirtsakka punapantainen tyttö, jota jatkossa kutsutaan nimellä Naava. Punainen tyttö oli alusta lähtien Jennan suosikki ja monen muun myös. Punainen osasi poseeraamisen taidon ja pisti kuvattaessa aina parastaan ;) Varsinainen söpöstys! Sillä on myös hyvä rakenne ja oli varmaan porukan motorisesti ketterin, leikki halukkaasti ja osoitti hyvää saalisviettiä. Suhteessa vieraisiin se oli hieman pidättyväinen, kiipesi kyllä lopulta syliin mutta ei ollut ensimmäisten joukossa tervehtimässä vieraita. Naavasta tulee Jennalle uskollinen, emäntänsä koira.

Jenna & Naava 6vk mummolassa

Mummolan pihalla Vaattojärvellä

Boreabrie Shakira om. Jenna & Minna Uusitalo

Maanantaina meillä oli taas pihalla iloisia pennun hakijoita. Vanhat briardtuttuni Torniosta ovat olleet jo vuosia minuun yhteyksissä josko heille briardi taas taloon..ja nyt perheen lasten 'mukavalla painostuksella' Kaakamoon muutti Boreabrie Shady, sievä ruskeanauhainen nappisilmä. Shady oli porukan rauhallisimpia, viihtyi sylissä kuin sylissä ja jakeli pusuja kaikille. Kuvissa ruskeanauhainen tyttö on hurmannut monet tummilla nappisilmillään ja mustalla maskillaan.
Sarin ja Jukan kanssa meillä on pitkä briardhistoria. Heidän ensimmäinen briardi oli Bellacharlotta (Royal Blitzen By K'sar - Batzeeba) ja monet pohjoisen 90-luvun tapahtumat briardleireineen olemme yhdessä kokeneet. Ihanaa että 14 vuoden tauon jälkeen teille tuli taas briardi taloon ja ennenkaikkea oma kasvattini, jota saan varmasti jatkossa nähdä usein. Paljon iloisia hetkiä ja intoa koiraharrastuksiin Petterille ja Ida-marialle. Shady pääsee tulevaisuudessa kokeilemaan ainakin agilitya ja mahdollisesti raunioita, puhumattakaan tallikoirana pyörimistä.

Vähän nostalgiaa, kesäisiä tunnelmia 18 vuotta sitten, Sari & Bella

Jukka ja Bella Pohjois-Suomen paikallisjaoston syysleirillä Kemin Vähämaassa 1993

Ja paluu nykyaikaan - Jukka ja Ida-maria krotiilien hampaissa

Petteri syötiin kohta elävältä..

Perhepotretti

Boreabrie Shady om. Sari ja Jukka Mäkivuoti

Ei kommentteja: