lauantai 7. tammikuuta 2017

Mennyttä ja tulevaa

Joulu tuli ja meni..uusivuosikin vaihtui - näkikö kukaan kumpaakaan tapahtumaa? Mulla on molemmista melkonen blackout..sen verran tämä penturumba on vienyt..toisaalta on se antanutkin, paljon ihania hetkiä!
Mennyt vuosi oli meille, mulle ja Rillalle hiljainen. Enemmän oltiin 'odottavalla kannalla', ensin odotettiin hartaasti juoksua alkavaksi ja sitten lopulta odotettiin pentuja. Viime keväänä kun Rillan juoksua ei vain kuulunut ja yksi tulehduskin diagnosoitiin ja lääkittiin, olin jo aika epätoivoinen mahdollisen pentueen suhteen. Ainakin tuntui ettei sitä pentuetta Rillasta saada..loppukeväästä sovittiin jo Riinan kans, että liisaan Zeldaa ja astutan sen syksyn juoksusta. Olihan ne epätoivoisia/tietoisia aikoja..
Jossain vaiheessa kesää sitten päätin, että odotan Rillan juoksun vaikka hamaan tappiin enkä käytä Zeldaa. Tätä kirjoittaessa on pentue Rillasta toteutunut ja pennut saatettu yhtä vaille maailmalle ja aivan ihanat kodit pennut saivat - terveisiä ja rapsuja vaan kaikille :)
Yksi tulevaisuuden toivo jäi kotiin omaksi kainaloiseksi ja  harrastuskaveriksi ja emänsä iloksi ja liikuttajaksi. Boreabrie Ragataigista "Pepsistä" tullee oma postaus lähiaikoina ;)

Pepsi relax...

Unikaveri ;)

Kevättalvella, siinä epätoivovaiheessa Rillan juoksun suhteen, varasin pennun Saksasta. Toki mulla oli pitkään ollut mustan narttupennun kuume..ja toive vähän erilinjaisesta jalostusnartusta. Workingdog.eu:sta huomasin talvella mielenkiintoisen mustan pentueen kennel van Wuff & CoKG  kasv. Susanne Preyss. Emänä pentueessa oli IPO 3 Aellis von der Zachersmuhle ja isänä VDH F SEL Agi3 Espoir Flash des Travailleurs Barbus. Kirjoiteltiin Susannen kans pitkin kevättä ja Aelliksen viimeinen pentue olisi suunnitelmissa loppukesällä-syksyllä. Vakuuttuneena pentueen vanhemmista luonteen ja terveyden suhteen varasin narttupennun. Pentu olisi ollut minun ja Jennan yhteinen projekti ja asunut Jennalla aktiivisena harrastuskoirana. Harmillisesti epäonneni jatkui ja Aellis ei koskaan saanut pentuja. Astutettiin useamman kerran, tuli kantavaksi mutta ilmeisesti oli jossain vaiheessa abortoinut pentunsa. Kyllä meitä harmitti, varsinkin Jennan toiveet ja haaveet uudesta harrastusbriardista valuivat sen myötä.
Susannen kanssa on sovittu että pidän narttupentuvarauksen sisällä, mikäli Aellis vielä pentuja saa ja narttuja tulee. Yhdistelmä Flash-Aellis on tarkoitus uusia kevätjuoksusta, joten pian ollaan taas odottavalla kannalla.

IPO3 Aellis von der Zachersmuhle

Susanne & Aellis

Espoir Flash des Travailleurs Barbus

Flash

Rillan kanssa reeniminen jäi puolitekoiseksi..talvella sentäs tokoiltiin se pari kertaa viikossa. Kesällä iski totaali laiskuus ja pk-reenit jäivät kokonaan. Elokuussa innostuin taas peltoilemaan ja toiveissa oli kisatakin erikoisjäljellä vaan yllätys yllätys, odotettu juoksu tupsahtikin kuin varkain ja kisasuunnitelmat saivat jäädä. Loppuvuosi menikin tulevan pentueen odotuksessa, syntymässä ja kasvussa.

R-poika Peikko puunkantotelineessä

Uusia suunnitelmia?

Reenejä, kokeita? kaikki passaa!

Tälle vuodelle onkin sitten paljon suunnitelmia, alokastoko olisi korkattava vihdoin. Mielellään nyt jo hallikaudella. Pk-reeneihin panostamme tosissaan heti lumien lähdettyä ja kun korviini on kantautunut tieto mahdollisista rodun pk-mestiksistä, on sinne toki laitettava tähtäin. Pentua kasvatellaan ja koulutellaan ja käydään näytelmissäkin tietysti ja onpa jokunen leirikin suunnitelmissa. Oi jospa tästä vuodesta tulisi taas aktiivinen ja tuloksekas.
Toivotan kaikille blogin lukijoille oikein hyvää uutta vuotta ja aivan erityisesti ihanille kasvateilleni perheineen, sekä Ässille että Ärrille :)

Ei kommentteja: