tiistai 3. tammikuuta 2017

Omiin koteihin part 1

Pennut täällä kotona vähenee. R-pentueen luovutukset alkoivat miltei heti kun täyttivät 7 viikkoa. Ensimmäisenä pentunsa haki Riina, joka joulunpyhien jälkeen ajoi pitkän matkan Ulvilasta Oulaisten kautta Sieppijärvelle. Tätikoira Zelda urheasti matkusti mukana ja Oulaisista napatut Outi ja Aava pääsivät siinä samalla meille pikakylästelyyn. Olipa kiva nähdä - saa käydä useamminkin kuin kuuden vuoden välein ;)
Riinan valinta R-pojista osui sinipantaiseen poikaan. Boreabrie Rayban eli Ohmi (laus. Oomi) vaikutti luonteeltaan tasapainoiselta, se leikki hyvin ja saalisti aktiivisesti, taistelutahtoakin löytyy eikä dominanssiakaan puutu ;) Sinipantainen oli yksi pentueen poikajoukon 'äijä-tyypeistä', mielellään siellä missä tapellaan :P
Ulkomuodoltaan sininen poika oli joukon komeimpia, upea musta maski ja lupaava väri, rungoltaan hieman pitkän vaikutelman antava, toivotaan että mittasuhteet tuosta tasoittuu kun kintut kasvaa. Tämän kanssa Riina saakin halutessaan kiertää näyttelykehiä :) Miksi Riina otti uroksen? on multakin kysytty. Varmaan ennakoi tulevaisuutta ja mahdollisimman helppoa laumaelämää. Narttulauman kanssa kaikki ei ole niin selvää, voi tulla v-mäisiä yhteenottoja ja välien kiristymisiä. Sekalaumassa ei niinkään, kun nuorin päällepäsmäri onkin poika vanhempien koirien ollessa jo varttuneita narttuja (schape Tesla ja brn Zelda, pentujen täti).
Onnea matkaan Riina & Ohmi! Luonnollisesti kasvattajan odotukset ovat korkealla, mutta silti toivon kainosti vain tervettä ja aktiivista elämää pikku Ohmille.

Riina & Ohmi 6vk

Riina kyläilee pentujen ollessa 6vk

Ohmi 7vk kasvatuskodissaan

Seuraavat luovutukset olinkin sopinut uudenvuoden molemmin puolin Ouluun. Jenna ja Reko lupasivat asuntonsa käyttööni ja ihan huippujuttu tämä olikin. Jennalla oli aidattu iso takapiha rivitaloasunnossaan Panda-aussieta varten ja siellä passas minunki pentujen ulkoilla ( = kakata ja miinoittaa koko tanner Jennan siivottavaksi). Lisäksi oli yksi portilla varustettu koirahuone, jonne sai tarvittaessa laittaa pentuja jäähylle ;)
Isot kiitokset Jennalle!!

Rilla ja omat ja ottolapset :)

Rentoa oleilua Ritaharjun Jahtikujalla



Uusivuosi vaihtui Keminmaan mökillä

Mökillä keittiönnurkassa nukkumassa

Uudenvuoden alla ennen aattoa lähti toinen pentu. Veera perheineen tuli Lahdesta hakemaan pentunsa ja heille lähti porukan rauhallisin kaveri, Boreabrie Rammstein "Urho" vihreäpantainen poika. Vihreän pojan ajattelin parhaiten sopivan lapsiperheeseen rohkean ja rauhallisen luonteen vuoksi. Se oli myös syliinrauhoittuva pusupoika, jolla oli valtava ruokahalu. Leikkimisessä ja taistelussa se ei ollut niin aktiivinen kuin veljensä mutta 'syömämiehenä' peruskoulutus varmasti sujuu namilla palkaten. Urhon leikkihalu ja taistelu kyllä kehittyivät koko ajan, joten eipä arvaa mimmonen vääntäjä siitä vielä tuleekaan ;)
Ulkomuodollisesti Urho on komea briardpoika, sillä on mielestäni uroksista paras rakenne ja pää. Väri on vielä tumma, toivotaan että se kasvun myötä puhdistuis.
Veeralla on vahva briardtausta, jo edesmennyt Meli (Zhamanen Trick or Treat) on jättänyt briardmaiset tassunjäljet Veeran sydämeen eikä muuta rotuvaihtoehtoa enään ollutkaan. Onnea ja iloa koko perheelle ihanan Urhon kanssa.

Urho ja Urhon perhe :)

Uudenvuoden aattona tuli jälleen auto Lahden suunnasta pentua hakemaan. Anne-Riitta ja Arto saapuivat Orimattilasta hakemaan omaansa, jo 4-viikkoisena Arton 'merkkaamaa' valkopantaista poikaa ;)
Boreabrie Rolls Royce "Spurre" oli pentueen 'actionman', hyvä leikkijä, valtavasti taistelutahtoa ja saalista. Pentujen väliset vetoleikit tämä poika yleensä voitti miten tahtoi ja häntä pystyssä karasi saaliineen pakoon muita. Spurre on ulkomuodoltaan atleettityyppiä, keskikokoinen ja kevyehkö urospentu, jolla on upea pää ja ilme mustalla maskilla ja lupaava väri. Toivon että koko pysyisi ja Spurresta kasvaisi korkeintaan keskikokoinen briarduros, agsaan semmoset pikkuiset briardpojat olis niin soppevia ja notkeita :)
Spurre vienee Anne-Riitan myös uudelleen pk-harrastusten pariin, jälkeä ja viestiä on jo suunnitelmissa ;) Spurren kavereina kotona asustelee kaksi schipperkeä, Jippo ja Utzi. Briardeja talossa on ollut aiemmin kaksikin, urokset Iimu (FI Mva JK2 Zodiak Wizard Risque Tout) ja Puntti (Portos Jesed) Onnea matkaan pikkuisen Spurren kanssa ja tervetuloa takaisin rotuun Anne-Riitta :)

Anne-Riitta ja Arto hakivat omansa

A-R ja Spurre :)

Jos oli edellisellä hakijalla (Anne-Riitalla ja Artolla) rutkasti rotukokemusta, niin seuraavana omaansa tuli hakemaan meidän ainut 'keltanokka' ;) Karoliina on pitkään tutkiskellut rotua ja tutustunut muutamiin rotunsaedustajiin - ihastus on vuosien varrella vain vahvistunut joten kyllähän maalle oma paimenkoira pitkällä tukalla oli saatava. Uudenvuoden jälkeisenä maanantaina matkasi alas Uudenkaupungin Kalantiin pentueen pikku musta, Boreabrie Rockefeller "Peikko". Isoisänsä nimen perinyt pikku Peikko on vallaton tapaus, nopsajalkainen ja vilkas, leikkisä ja väsymätön pallonpyörittäjä. Ei päällepäsmäri ollenkaan, laumassa hra solidaarisuus, joka ei kuitenkaan ottanut turpaan isommilta vaan puolustautuakin osasi. Persoonalliset suuret korvat omaava Peikkopoika on pienestä koostaan huolimatta sisukas sissi ja luulenpa ettei ole aikuisena enään pentueen pienin ;)
Kotona Peikolla on koirakavereina Otto-bernivanhus ja eloisa ja nuori labbispoika Tarmo. Onnea uuden rodun ja söpön pikku Peikon kanssa Karoliina ja Jussi!

Mami jättää jäähyväisiä pojalleen..Rilla ja Peikko

Karoliina, unilta herätetty Peikko ja Jussi

Kotona on vielä kolme vipeltäjää..talo tuntuu tyhjemmältä..vaikka kyllä näistä kolmestakin ääntä ja tassujen töpinää lähtee. Loppiaisena lähtee seuraava pentunen..ja pikkuhiljaa R-pentueen tarina kasvatuskodissa on saatettu päätökseen. Ihanaa ja samalla niin haikeaa...

Ei kommentteja: