sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Reeniä ja rätinää

Pikkuhiljaa pitäis vissiin orientoitua tulevaan koekauteen. Huhtikuu on pian käsillä ja sen jälkeen onkin jo toukokuu ja pk-kausi täysillä vauhdissa. Koirat ovat kyllä molemmat, Rasta ja Salli, niin talviterässä kuin ikinä olla voivat.
Tänään treffasimme Jonnan ja Kiin kanssa tokotreenien merkeissä. Aloitimme paikallamakuulla Rastan ja Kiin kanssa. Se meni hyvin vaikka hieman korvattomia oltiin koirakaverin kuikuillessa vieressä. Tokon alokasluokan liikkeitä treenasimme Jonnan kanssa vuoronperään, toisen toimiessa liikkurina. Semmosta perushömpötystä oli kyllä Rastan sekä Sallin suoritukset, kontaktit tuppaa tippumaan ja perusasennot on vinoja ja ylipäänsä kaikki tekeminen epätarkkaa! Sallilla otin kapulan pitotreenejä ja tiivistä eteentuomista, mälväämistä esiintyi taas joten sekin pitää jälleen ottaa työ alle ja tehomuistutukseen. Noh, mitään muuta ei voi odottaakaan, ihan peruslenkkeilyllä ja hiihtokilometrejä keräilemällä kun ei tottishommat edisty...ja sitähän me olemme pelkästään tehneet viimeiset 3 kuukautta.

Jospa se tästä taas. Myönnän olevani laiska tottistreenaaja, varsinkin jos ei ole ihan lähitulevaisuudessa kokeita tiedossa.
Jonna on treenaillut Kiin kanssa säännöllisemmin pitkin talvea ja se näkyy jo ihan kivoina seuraamispätkinä ja osasuorituksina. Kiillä on ihan oikea asenne hommiin - palkaksi tarjottujen frolicmurusten sijaan patukka ryöstetään vaikka väkisin emännän treeniliivin taskusta! :-)

'Rätinää' meillä on ollut havaittavissa viimeisten viikkojen aikana. Gipin ja Sallin juoksu tekee tuloaan ja se näkyy ja kuuluu ylimääräisenä tohottamisena ja turhana kuumumisena esim. keppileikeissä. Lähes neljään vuoteen Gibbon muori ei ole nuorisoa ojentanut mutta viime viikolla sekin taas nähtiin. Ilmeisesti muorin adrenaliini vuosi yli ja Rasta sai tukkapöllyä oikein kunnolla (hampaan, kulmurin mentävä reikä reidessä muistutuksena...). Pari päivää sen jälkeen Salli ja Rasta nujakoivat lenkkipolun varrella. Niillä on tapana juosta kilpaa ja ottaa kunnon spurtteja aina lenkin kuluessa. Tasaväkisinä juoksijoina ne kirittävät toisiaan huimaan vauhtiin ja yleensä nämä spurtit eivät johda mihinkään 'ylipurkauksiin' mutta toisin oli nyt. Seurauksena tyhjänpäiväinen rähinä ja Salli kenttään! Ne on nuo viheliäiset hormoonit...

Gipsyltä ja Rastalta joutais vehkeet pois ja sen myötä rauha taloon ainaisesti. Tyttöjen sterilisaatio leikkaus on aina vaan siirtynyt ja siirtynyt. Oman kunnan eläinlääkäri ei ala leikkaamaan yli 25 kg:n narttua anestesia-avun puuttuessa ja naapurikunnan eläinlääkäri kuuluu ilmeisesti 'vanhaan koulukuntaan' eikä tee sterisaatiota lainkaan ilman lääketieteellistä syytä...hoh hoijaa...pitää kait suunnata Rovaniemelle ja yksityiselle klinikalle.


Välillä ollaan 'sukset ristissä'...


Osataan meki tapella - ainakin kaksi kertaa vuodessa!

8 kommenttia:

Kata Korhonen kirjoitti...

Hauska!

Anonyymi kirjoitti...

No mutta miten ne tytöt tolleen ei meillä vaan pojat ;) Heko heko :Sari ja Pojat

Hippijengi kirjoitti...

Akat onki akkoja! Olen aina sanonut että narttulauman pitäminen kurissa ja nuhteessa on työläämpää kuin vastaavan jätkälauman..Tikkanen voi olla toista mieltä...:-)

Anonyymi kirjoitti...

Juu en taida uskaltaa edes harkita tyttöjä jos se on noin riehakasta elämä kun hormoonit hyrrää...Tosin kyllä pojat aina joskus jotain mainitsee toisilleen.Juu Minna T:llä voisi olla kommentoitavaa;) T:Sari ja "hyvin käyttäytyvät" pojat

Minna Tee kirjoitti...

Joo, Tikkanen taitaa olla toista maata... eikun mieltä ;-) Oma kokemukseni on, että vajaan kolmen vuoden ikäero kahden uroksen välillä on ehkä liian vähän... Yhteenotot alkoivat, kun pojat olivat 6- ja 9-vuotiaat... Itse otin ne kaikki "joulu- ja juhannustappelut" myös omina, henkilökohtaisina tappioinani. Että olinko minä itse käyttäytynyt jotenkin väärin... Oli se monesti aika stressaavaa - kaikille osapuolille... Ja tästä syystä teinkin sitten toissapäivänä lopullisen päätöksen: tähän saumaan meille ei tule pikkuveljeä... ;-) Kommentoi: Minna Tee

Hippijengi kirjoitti...

No voi kökkö! siis 'pikkuveli' asiaan...joskus myöhemmin sitten,uusia mielenkiintoisia 'pikkuveljiä' syntyy kyllä lisää!

Anonyymi kirjoitti...

ja meijän pojilla ei oo ikäeroa kahta vuotta(kaan) pitääköhän se ottaa akka pitään jöötä tai sitten ei ;) Me Ranuan HÄJYT

tarja U kirjoitti...

just sama hitsin kärhämä meilläki tulollaansa... ja samaa kyselin siltä teän lekurilta, mutta ei aikonu alkaa leikkaamaan...jännällä ootan miten nyt ku meille tulee uus kunnanelukkalääkäri kesäkuussa..ku vihdoin jää tämä nykyinen eläkkeelle (luojan kiitos) edesmennyt kultsini jouthin leikkaahan ku tuli märkäkohtu ja ihan kittilässä, mutta silloin oli sijainen, ja kaikki meni hyvin, sain jopa avustaa ;)
no katellaan, onhan se sitte että viepi rovaniemelle..
kevät terveisin tarja